PORK BEST, EERLIJK VARKENSVLEES

Hebt u zin in een malse varkenshaas, een sappige karbonade of een kruidige speklap? U hoeft geen keukenprins(es) te zijn om een tongstrelend stukje vlees te bereiden. Begin eenvoudigweg met de keuze voor Pork Best varkensvlees. U begint dan goed, met vlees dat mals is en niet te vet of te mager. Precies goed. De basis voor deze kwaliteit wordt gelegd… op de boerderij.

HOLLANDS VLEES

Het Pork Best varkensvlees is vlees van varkens van Hollandse boeren. Daar scharrelen ze vrolijk door het hok. Varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Deze varkens hebben het echt in zich: als ze het naar hun zin hebben en op de juiste wijze worden gevoerd, laten ze een gezonde vleesgroei zien. En dat gebeurt ook; want bij de boer hebben ze het goed. Het zijn familiebedrijven met liefde voor het vak.

Een vrouwtjesvarken noemen we een gelt, een mannetjesvarken een beer. Pork Best varkensvlees is altijd vlees van een gelt. En dat is goed nieuws! Het vlees van de gelt is namelijk altijd mals en bijzonder smaakvol. Vleeskenners kiezen daarom altijd voor gelten.

LEKKER VLEES

Het Pork Best vlees heeft maar weinig overtollig vocht. Daardoor schroeit het karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Die kwaliteit ontstaat niet bij de slager, maar op de boerderij. Zo zorgen korte transportafstanden met zo min mogelijk stress voor een smakelijk stukje vlees.

U begrijpt nu waarom Pork Best zo lekker is. Dat is geen verbeelding. Het is het resultaat van heel veel aandacht voor kwaliteit. In de gehele keten van biggenfokkerij tot slagerij. Daarna komt nog één belangrijke schakel: de bereiding door uzelf. Wilt u de kwaliteit en smaak van Pork Best ervaren, dan is het belangrijk dat u het vlees op de juiste manier bakt/braadt. Al hebt u jarenlange ervaring hiermee, vraag uw slager eens naar zijn mening. Hij zal u graag advies geven over de bereiding van Pork Best. Dat wordt genieten!

VERANTWOORD VLEES

Het is u niet om het even welk vlees u eet. U kiest voor de volle smaak van Pork Best. Maar wat u in dit vlees ook proeft, is dat de varkens het naar hun zin hebben gehad. Ze hebben een goed leven gehad bij de boeren. Dat is een kwestie van dierwelzijn en duurzaamheid. Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Het welzijn op de boerderij belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.

In de gezonde omgeving waarin de varkens opgroeien, wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van antibiotica. Dat is gunstig: daardoor is Pork Best ook voor u gezond vlees.

BEEF BEST, HET GEHEIM VAN OER-HOLLANDS RUNDVLEES

Rundvlees. Het is een delicatesse waar u elke dag van kunt genieten, of u nu houdt van een Hollandse pot of internationale gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een mals biefstukje, een entrecote met een mooi vetrandje, een zacht braadlapje of een ouderwetse gehaktbal. Steeds meer smaak- en kwaliteitsbewuste consumenten kiezen hiervoor het beste rundvlees: Beef Best. U hoeft geen kenner te zijn om het verschil te proeven tussen gewoon rundvlees en Beef Best rundvlees. U proeft de excellente smaak, structuur en marmering van het vlees. Kwaliteit die niet begint in uw keuken of in onze slagerij, maar waarvoor u terug moet naar de oorsprong van het vlees. Kijk mee op de boerderij en ontdek het geheim van Beef Best.

HOLLANDS VLEES

Beef Best rundvlees is op en top Hollands vlees. Gaat u maar na. Het is afkomstig van luxe vleesvee, dat is

  • geboren bij een Nederlandse veehouder
  • grootgebracht op een Nederlandse boerderij
  • geslacht door een Nederlandse slachterij
  • uitgesneden en geleverd door een Nederlandse vleeshandel

Deze oorsprong is heel belangrijk. In Nederland voldoen we namelijk aan strenge eisen met betrekking tot dierwelzijn en voedselveiligheid.

Voor het Beef Best vlees selecteren we de beste runderen van het Verbeterd Roodbonte ras,  het Wit/Blauwe rund en de en de Blonde d’Aquitaine. Het is niet zo eenvoudig om aan dit lekkere vlees te komen: jongere runderen van deze rassen zijn schaars. Beef Best weet ze echter te vinden. Vaak bij kleinschalige agrarische bedrijven; veehouders voor wie het fokken echt een passie is.

LEKKER VLEES

Als u kiest voor Beef Best, dan kiest u voor mals vlees met een heerlijke smaak. Dat is niet alleen te danken aan alle aandacht voor dierwelzijn. Voor ’n goed stukje vlees is meer nodig.

Om te beginnen is de keuze voor het ras heel belangrijk. Niet elke rund levert een stukje topvlees, hoe goed de dierverzorging ook is. Als u Beef Best rundvlees eet, proeft u de fijne structuur van het vlees. Mals vlees, denkt u dan. Dat is de reden dat wij kiezen voor het Verbeterd Roodbonte ras, het Wit/Blauwe rund en de Blonde d’Aquitaine. Deze runderen hebben van zichzelf vlees met de befaamde fijne structuur. Ze zien er gespierd uit en zijn dan ook goed voor een flinke portie hoogwaardig vlees. Beef Best is dus vlees van rasecht vleesvee. De dieren groeien rustig en op een natuurlijke manier op. Ook dat is belangrijk voor de kwaliteit van het vlees.

Ook het voer dat de runderen krijgen is een smaakmaker. De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees zijn volle smaak en malse structuur.

VERANTWOORD VLEES

De kwaliteit van het stukje vlees dat op uw bord ligt, heeft alles te maken met dierwelzijn. Niets lekkerder dan het vlees van een dier dat een gezond leven heeft gehad. En dat hebben de Beef Best runderen.

Dat begint al als ze een klein kalfje zijn. De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperiode bij hun moeder. Zomers zijn ze buiten, in de weide, ’s winters in de stal.

Als de runderen ’s winters naar binnen gaan, komen ze in ruime, schone stallen. Hier lopen ze gewoon los en krijgen ze een dik ligbed van stro. De boeren die het Beef Best rundvlees leveren, hechten namelijk veel waarde aan dierwelzijn!

De meeste runderen worden door een vaste veerijder of de boer zelf getransporteerd. De chauffeur is gekwalificeerd voor het vervoer van levend vee en gaat net als wij respectvol om met de runderen.

Dat we waarde hechten aan dierwelzijn en kwaliteit, beloven we niet zomaar. Al onze boeren voldoen aan de IKB regeling.

STERKIP, KIP MET VRIJHEID

Wij hebben een compleet assortiment kipproducten. Dagvers en lekker mals. Ook voor uw gebraden kip kunt u bij ons terecht, hieronder een overzicht van ons assortiment. Wij betrekken de kip van een vaste ambachtelijke poelier uit de regio, de kippen zijn opgeroeid met vrije uitloop.

Kwaliteit begint al bij de boer

Sterkip is gebaseerd op het dierenwelzijn van de kippen. Lagere bezetting in stallen en overdekte vrije uitloop. Met plezier gezonde kippen houden en langzaam opgroeien. Een betaalbaar mals stuk kippenvlees voor de bewuste klant, met extra aandacht voor dier en mens.

De kippen groeien bij een normaal dag- en nachtritme op en hebben continue beschikking over water en voer. Het speciale voer is 100% plantaardig en van diverse soorten granen, dit geeft een ouderwets lekkere smaak.

Door extra stro in de stallen bevordert dit het “scharrelen”. Het ras heeft sterke genen en daardoor zijn er minder gezondheidsproblemen bij de kippen. Wij slachten al onze sterkippen antibioticumvrij.